Friday's Five: 5 dingen die ik nog nooit heb gedaan

Mensen die mijn leeftijd hebben kunnen inmiddels al talloze dingen van hun bucketlist afstrepen. Op sommige dingen loop ik alleen een beet...

Mensen die mijn leeftijd hebben kunnen inmiddels al talloze dingen van hun bucketlist afstrepen. Op sommige dingen loop ik alleen een beetje achter. Wist je bijvoorbeeld al dat ik nog nooit een concert heb bijgewoond of buiten Europa heb gereisd?

Een concert bijgewoond
Ik heb een hoop artiesten die ik echt heel gaaf vind en van wie ik muziek op m'n telefoon heb, maar een concert van hen bijwonen? Dat heb ik nog nooit gedaan! Wel heb ik diverse artiesten op Koningsdag-festivals gezien, maar ik heb zalen als AFAS Live, de Ziggo Dome, het Gelredome of Ahoy nog nooit van de binnenkant bekeken. Nu nog maar even wachten tot één van mijn favo artiesten naar Nederland komt.. :)

Buiten Europa geweest
Iets wat al best lang op mijn bucketlist staat, maar waar helaas nog nooit van is gekomen, is buiten Europa reizen. Landen als Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk heb ik al bezocht (wat overigens ook niet veel is), maar tegen een reisje naar Amerika zou ik ook geen nee zeggen! Wie weet als ik er een tijdje voor ga sparen dat ik eindelijk kan zeggen dat ik buiten Europa ben geweest. Het liefst voor m'n 30e nog!

Een Harry Potter film gekeken (zelfde geld voor de boeken gelezen trouwens)
Misschien wel het meest bizarre dat ik nog nooit heb gedaan is een Harry Potter film kijken of boek lezen. Ik kan me wel herinneren dat ik op de basisschool een klein stukje van de allereerste film heb gezien, maar hier zat ik zò ver achteraan dat ik alleen wat vage schimmen op een donker scherm zag. Voor nu voel ik ook niet heel erg de behoefte om ze wèl te kijken, maar wie weet doe ik het nog en snap ik waarom heel veel mensen er zo lyrisch over zijn!

Gesport in een sportschool
Oké, hier moet ik toch een klein beetje cheaten, want mijn allereerste danslessen (back in 2002) waren in een sportschool. Maar om het weer recht te trekken: ik heb er nog nooit daadwerkelijk gefitnesst. Mits je m'n middelbare school-sporthokje niet meerekent dan. Het is gewoon simpelweg niets voor mij om binnen op een loopband te staan of überhaupt gewichtjes te heffen! Mij zal je eerder buiten zien hardlopen of in de kroeg dansjes zien doen :P

Op mezelf gewoond
Deze staat héél hoog op mijn bucketlist (die van Harry Potter en de sportschool nam ik met een korrel zout), want op mezelf wonen heb ik nog nooit gedaan. Voor veel mensen van mijn leeftijd - en zelfs jonger - is dit de normaalste zaak van de wereld en de meesten kennen dan ook al de fijne kneepjes van het 'helemaal op jezelf zijn.' Het lijkt me niet alleen heel leuk om op eigen benen te staan, maar ook om m'n eigen plekje helemaal naar eigen smaak in te richten. Heerlijk!

Wat heb jij nog nooit gedaan?

Related posts

16 reacties

 1. Ik ben nog nooit alleen op vakantie geweest. Het klinkt misschien een beetje saai maar ik zou weleens willen weten hoe ik me zou voelen en hoe ik deze dagen zou besteden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh ja, héle goeie; dat roep ik ook al heel lang! Ik ben wel ooit alleen naar Parijs toegereisd, maar daar ontmoette ik toen een vriendin!

   Verwijderen
 2. Grappig lijstje, ik het wel alles hiervan gedaan! Ik ben nog nooit naar de bioscoop geweest in mijn eentje, dat wil ik graag een keer doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook dat heb ik idd nog nooit gedaan! Of .. alleen uit eten gaan zou ik ook nog wel een keer willen zien of ik dat volhoud :P

   Verwijderen
 3. Harry Potter vind ik echt geweldig, zeker een aanrader! Ik woon sinds mijn 19e al op mezelf, en het bevalt me erg goed en je wordt er ook een stuk zelfstandiger van. Wat ik nog nooit gedaan heb ik parachute springen, en stiekem lijkt me dat wel erg gaaf. Of naar New York en San Francisco, dat lijkt me ook geweldig om een keer te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het op jezelf wonen zo goed bevalt! Overigens lijken die steden me idd ook geweldig :)

   Verwijderen
 4. Ik kan er een aantal met je delen! Zo ben ik zelf ook nog nooit buiten Europa geweest en woon ik nog (steeds) niet op mezelf. Op mezelf wonen wil ik al een aantal jaren, maar steeds komt het niet goed uit met school en stage in de buurt van mijn thuisadres. Ik zou graag naar de stad verhuizen om in een studentenkamer met anderen te gaan wonen! Gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeff, in een studentenhuis wonen heb ik echt nooit gewild! Wel gezellig inderdaad, maar als ik echt zou moeten studeren zou het denk ik echt msigaan.. Gelukkig hoef ik me daar nu toch geen zorgen meer om te maken :P

   Verwijderen
 5. Wat leuk om te lezen. Amerika is zeker de moeite waard. Ik ben ooit eens in NY geweest (eind december weer) maar verder ook nooit echt buiten Europa gereisd. Ik zou graag nog eens alleen op reis willen. Eens ervaren hoe dit is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens, ik zou ook wel eens willen weten hoe dat is! Heb altijd zoveel respect voor mensen die dat kunnen :)

   Verwijderen
 6. Ik ben ook nog nooit buiten Europa geweest, maar heb de laatste tijd echt kriebels om te gaan sparen voor New York en Boston, lijkt me vet! Superleuk artikeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel zeg! Ik heb zelf ook nog niet op mezelf gewoond, maar hopelijk gaat dit nog wel gebeuren. Ik zou zelf heel graag een keer naar Egypte en Afrika gaan . Of met varkentjes zwemmen ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihi wat een leuk lijstje! Ik ben ook nog nooit buiten Europa geweest, maar dat wil ik zeker ook nog doen voor mijn 30e.

  BeantwoordenVerwijderen