Ladurée macarons: Worth the hype?

Nooit eerder proefde ik de populaire macarons van Ladurée, maar na talloze Parijstripjes werd het toch echt tijd om ze van deze keten uit ...

Nooit eerder proefde ik de populaire macarons van Ladurée, maar na talloze Parijstripjes werd het toch echt tijd om ze van deze keten uit te proberen. Het werd een doosje van acht die we kochten bij de vestiging aan de Rue Royale. Wat ik ervan vond? Dat lees je vandaag!


Wat me altijd tegenhield? De prijs, denk ik. Voor ruim €2.40 per stuk zijn deze macarons echt niet goedkoop, vooral niet als je je bedenkt dat je bij Hema een doosje van 12 stuks voor €5,- hebt. Toch wilde ik een keer kijken of er nu echt veel verschil in smaak zit. Inmiddels heb ik namelijk al van meerdere andere winkels macarons geprobeerd (o.a. Macaronstore, Hema, Lidl en Maison George Larnicol in Parijs), en velen vond ik 'opzich' wel lekker, maar niet outstanding.


Ik koos voor een doosje van 8 stuks. Je mag zelf je doosje uitkiezen en deze met print vond ik echt meteen héél erg mooi. Voor €19.50 in totaal koos ik 8 smaken uit. Op de linkerrij zie je van boven naar beneden de smaken 'rose', 'pistache', 'cassis violette' en 'strawberry candy' en rechts zie je 'chocolat', 'raspberry', 'hazelnut' en 'vanilla.'  Zoals je ziet lekker veel roze, haha!Maar dan nu natuurlijk waar jullie het meest benieuwd naar zijn: de smaak. Degenen die er voor mij echt uitsprongen waren cassis violette, vanille, rose, chocola en hazelnoot. Ook framboos was heerlijk, maar niets overtrof cassis violette (het was echt alsof je een slok cassis nam). Het meest teleurgesteld was ik in strawberry candy, maar misschien had ik hier ook de hoogste verwachtingen van omdat 'ie er net wat anders uitzag dan de rest. Het was echt alsof je een marshmallow at, waar ik persoonlijk niet zo van houd. Ook het suikerlaagje had niet heel veel toevoeging. Ook pistache vond ik niet heel bijzonder, maar dit is dan ook vaak mijn minst favo smaak (en mijn vriend koos 'm voor zichzelf uit!) Maar de rest.. my goodness. Heaven!

Worth the hype? Ja, absoluut. Ik vind dat iedereen een keer deze macarons uit moet proberen (vooral als je net als ik alleen nog goedkopere varianten hebt geproefd). Je merkt wel degelijk verschil in smaak. Ook heel leuk om te doen is macarons van meerdere winkels uitproberen; zo schijnen Pierre Hermé, Carette, Fauchon, Angelina en Gerard Mulot ook heerlijke macarons te hebben.

De volgende keer neem ik zeker weer een doosje mee. Gelukkig hoef ik er niet helemaal voor naar Parijs, en kan ik in Antwerpen (wat een stuk dichterbij is) ook deze heerlijke Franse koekjes bemachtigen.

Heb jij wel eens macarons van Ladurée geproefd?

Related posts

20 reacties

 1. Leuk om te lezen! Ik heb namelijk nog nooit macarons op van Ladurée maar de volgende keer ga ik ook voor de bijl :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cassis Violette klinkt erg lekker, misschien toch maar eens proberen! ♥ Leuk bedacht ook dit artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was met stip op nummer 1 de lekkerste! Helaas weet ik niet of deze in het vaste assortiment zit..

   Verwijderen
 3. Ik heb deze nog nooit geprobeerd, maar dat wil ik zeker wel! Ze lijken me mega lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zijn ze hè? Ik was ook echt weg van Cassis Violette!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt echt heel erg lekker, alleen weet ik niet of ik het over m'n hart zou kunnen krijgen om ruim € 2,40 voor een koekje neer te tellen. :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha mijn vriend en ik zeiden het nog tegen elkaar toen we er eentje namen 'je hebt nu wel zo'n €2.40 in je mond he' Hahaha!

   Verwijderen
 6. Ik heb in de winkel gestaan, maar niet kocht. Nu baal ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaaaa, finally! Ik heb ze toen in Antwerpen gekocht, haha. Vind ze echt superlekker! Je merkt inderdaad wel verschil met die van Hema of Lidl, maar ook die zijn lekker (en goedkoop!).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa die zijn idd wel 'normaal lekker' (en fijn voor de portemonnee), maar deze.. hemels! Wel een duur grapje als ik deze elke keer zou kopen, haha!

   Verwijderen
 8. Het ziet er ook echt mega cute uit zeg! ik heb ze toen in Milaan gekocht.. echt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje wat een prijzen! Je maakt me wel erg nieuwsgierig, al weet ik niet of ik deze wel kan eten - er zit vaak amandel crème in en ik ben allergisch voor noten :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh zonde idd :( Heel soms hebben ze wel specials die rekening houden met allergieen volgens mij, maar ik dacht dat dat alleen lactose was helaas :(

   Verwijderen
 10. Toen ik een paar jaar geleden in Parijs was, wilde ik ze zó graag proberen maar deed ik het - inderdaad - vanwege de prijs niet. In Antwerpen afgelopen jaar twijfelde ik weer, maar ik dacht: hoe bijzonder kan het zijn? Na dit artikel ga ik toch nog twijfelen... Misschien dat ik ze de volgende keer als ik een Laduree winkel tegen kom wel meeneem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo dacht ik idd precies hetzelfde; ben in talloze vestigingen geweest en elke keer dacht ik: neee ik doe het niet ik doe het niet ik doe het niet! Maar nu moest het wel een keer in Parijs, haha!

   Verwijderen