La vie de vacances: Plaza de España in Sevilla

Tijdens onze vakantie naar Málaga leek het ons leuk om twee daagjes ertussenuit te gaan naar de wereldstad Sevilla. Hoewel we er slechts 3...

Tijdens onze vakantie naar Málaga leek het ons leuk om twee daagjes ertussenuit te gaan naar de wereldstad Sevilla. Hoewel we er slechts 30 uur waren en niet heel veel hebben kunnen bezoeken door de hitte, zat het mooie Plaza de España wèl in onze planning!


Het Plaza de España is één van de bekendste pleinen in Sevilla. In eerste instantie dacht ik dat dit een plein midden in de stad zou zijn, maar het is een apart gedeelte van de stad waaraan het Parque de Maria Luisa verbonden is. Bij binnenkomst moet je ook eerst door een groot hek en auto's en fietsen zijn op dit grote plein verboden.
Wanneer je op het plein terechtkomt, wordt je overweldigd door de grote gebouwen die het plein omringen, het schattige grachtje met de bruggen, de fresco's onderaan de gebouwen, talloze tegelmozaïeken, zuilen en een grote fontein in het midden. Al die details laten zien dat er enorm veel werk in het ontwerpen en bouwen van dit plein heeft gezeten; wauw!
Hoewel het er met zo'n 42 graden ontzettend warm is, is dit plein een echte must-see als je in Sevilla bent. Op de website van stralendsevilla las ik zelfs dat dit plein in de zomer één van de hoogste temperaturen van Europa heeft! Het is een kleine zoektocht, maar oh, wat heb ik hier mijn ogen uitgekeken! Gelukkig kun je goed in de schaduw zitten èn kun je ook een klein beetje de verkoeling opzoeken door met je voeten in de fontein te zitten. Er staat in ieder geval nergens aangegeven dat dit niet mag, en samen met een aantal andere toeristen heb ik een tijdje lekker genoten van een verkoelend voetenbadje.
Leuk weetje is overigens dat het plein al regelmatig is gebruikt voor films. Ik heb het al eerder in mijn Sevilla-artikel benoemd, maar het Plaza de España vormde al het decor voor the Dictator, Star Wars Episode 2 en Lawrence of Arabia. Moet ik ze toch maar eens gaan kijken..


Heb jij Sevilla en het Plaza de España al eens bezocht? En herken je het uit de films? Let me know!

Related posts

17 reacties

 1. Mooie foto's! Vooral die brug...heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw dit lijkt me echt prachtig! Wil er zo graag eens naartoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een mooie fotogenieke plekjes zeg! Prachtig:-)

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig plein! Zeker een stad die ik graag wil bezoeken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sevilla staat zeker op mijn lijstje! Mooie foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat tof dat het plein wordt gebruikt voor films! En de brug, wat kleurrijk! Love it.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat grappig om te lezen dat het decor is geweest voor films! Ik heb die films zelf niet gekeken, dus ik had geen idee haha. Wel een prachtige locatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes, ik zou er ook wel een film willen opnemen :P Of outfitfoto's maken!

   Verwijderen