La vie de vacances: Gibralfaro + Málaga view!

De plek waar je het allerbeste uitzicht over Málaga hebt is het Castillo de Gibralfaro: een eeuwenoud Moors kasteel bovenop een berg. Een...

De plek waar je het allerbeste uitzicht over Málaga hebt is het Castillo de Gibralfaro: een eeuwenoud Moors kasteel bovenop een berg. Een bezoekje hieraan kon natuurlijk tijdens onze vakantie niet ontbreken. Vandaag de foto's, inclusief Málaga vanuit een heel ander perspectief!


Aangezien wij weinig zin hadden in de lange en warme wandeltocht, besloten we buslijn 35 te pakken die ons voor €1,30 per persoon naar de top van de Gibralfaroberg bracht. Voor wie wel wil wandelen, is er een wandelpad bij het Alcazaba aangelegd (te vinden in het centrum), waar je er zo'n 30-35 minuten over doet. Voordeel van deze wandeltocht is dat je onderweg heel veel mooie uitzichten hebt over de stad. Tipje van reizigers die dit deden: neem veel water mee voor onderweg!
Als je eenmaal boven door de vestingsmuren heen bent, heb je vanuit iedere hoek een schitterend uitzicht over de haven, de kust en de - best dichtgebouwde - stad van Málaga. Ook de kathedraal, de stierenarena, diverse bekende pleinen en het Alcazaba zijn goed te spotten vanaf deze plek. Het leukste vind ik nog wel dat je echt 360 graden kunt kijken omdat de kasteelmuren in een groot vierkant gebouwd zijn. Ik moet bekennen dat naast de vele muren die je kunt bewandelen en uitkijkpunten waar je op terecht komt, er weinig te doen is bij het kasteel. Er is een ienieminie museumpje, maar helaas is alle informatie die hier gegeven wordt in het Spaans. Daarnaast is er een café om even tot rust te komen na de wandeling - of bustocht. Als je overigens met de bus bent gekomen is het raadzaam om even op te zoeken wanneer deze terugrijdt; hij gaat namelijk slechts 1 keer in het uur!
Als je in Málaga bent en de stad van een ander perspectief wil bekijken, vind ik het zeker een aanrader om het Gibralfaro-kasteel te bezoeken. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, want voor €2,20 ben je al binnen en kun je een stevige wandeling maken over de muren. In combinatie met het Alcazaba betaal je €3,55. De busreis was, zoals ik net al zei, €1,30 voor een enkeltje en dus €2,60 voor een retourtje. 

Related posts

20 reacties

 1. WAUW! Kan niets anders zeggen. Wat een prachtige foto's. Malaga spreekt me iedere blog van jou meer aan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo mooi uitzicht hé! Precies daar heb ik vorig jaar ook gestaan. We zijn toen met de segway omhoog gegaan, helaas was dat voor mij geen succes.. wat een stomme dingen en kon er helemaal niet mee omgaan haha!
  Maargoed, dat plekje is wel echt de moeite waard en je hebt mooie foto's gemaakt!

  Liefs, nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, ik heb eigenlijk helemaal niemand dat zien doen! Het was of lopen, of met de bus, haha! En inderdaad, zodra je het uitzicht ziet is alles helemaal goed <3

   Verwijderen
 3. Wauw wat gaaf zo'n plek waar je zulk mooi uitzicht hebt! Prachtig!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig, zo'n uitzicht! Klinkt zoals het uitzicht over Firenze vanaf het Forte di Belvedere. Ik hou van zulke scenic views. Knappe foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh Florence wil ik ook echt een keer bezoeken! Lijkt me supermooi. Dankjewel!

   Verwijderen
 5. Wat een prachtig uitzicht zeg! Mooie foto's heb je er ook van gemaakt. Malaga staat op mijn lijstje van vakantieplaatsen waar ik graag nog eens naar toe wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne prijsjes! Het uitzicht is echt prachtig zeg, wauw. Ik zou dit ook zeker hebben gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt zo'n typisch toeristendingetje die je eigenlijk niet kunt overslaan idd :P

   Verwijderen
 7. Wat een indrukwekkend uitzicht.Erg mooi, prachtige foto's ook. Wij komen net terug uit Madrid, vond ik ook zo mooi, alhoewel natuurlijk wel op een andere manier dan dit;-) Wij namen flesjes water mee vanuit het hotel, maar kochten onderweg steeds ook een grote fles bij de supermarkt , want tegen de tijd dat je er aan wilde beginnen, was het water vaak al lauw. Bah:-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah Madrid lijkt me ook onwijs mooi! Echt zonde inderdaad dat het water zo snel opwarmt.. hadden wij ook last van toen we een grote waterfles mee naar het strand namen. Denk je even een lekkere ijskoude slok te nemen.. ugh!

   Verwijderen