La vie de vacances: Casa de Pilatos

Tijdens onze tweede dag Sevilla wilde ik graag één van de casa's bezoeken, en na een tijdje op Pinterest en Google gegluurd te hebbe...


Tijdens onze tweede dag Sevilla wilde ik graag één van de casa's bezoeken, en na een tijdje op Pinterest en Google gegluurd te hebben, werd het Casa de Pilatos. Uiteraard nam ik mijn fotocamera weer mee en heb ik me heel erg uitgeleefd tussen alle mooie tegeltjes!


Het Casa de Pilatos is een Andalusisch paleis in de pittoreske wijk Santa Cruz in Sevilla. Het gehele gebouw heeft zowel Gotische-, Italiaans Renaissance- als Spaanse Mudéjar-invloeden en vormt dus een mix van een hoop prachtige bouwstijlen. Ook Moorse kunstinvloeden - die je overigens wel vaker tegenkomt in Andalusië - zijn veel terug te vinden. De rijke edelman man die het gebouwd heeft (Don Pedro Enriquez) is er vervolgens gaan wonen met zijn vrouw en zoon - waarvan de laatste de naam 'Casa de Pilatos' heeft bedacht naar aanleiding van zijn pelgrimstocht naar Jeruzalem in 1519.


Het hele huis bestaat uit duizenden gekleurde en beschilderde Azulejos (dezelfde siertegels als op bijvoorbeeld Plaza de España), talloze marmeren zuilen en bogen, borstbeelden van Romeinse keizers en standbeelden van Griekse goden. Op de binnenplaats staat een fontein in de brandende zon, die aan de touwen eromheen in tegenstelling tot de fontein op het Plaza de España waar je zelfs met je voeten in mag, niet bedoeld is voor verkoeling. In de 'gangen' staan overal bankjes waar je even kunt bijkomen van de hitte. 


Het paleis heeft ook een prachtige en goed onderhouden binnentuin in Italiaanse Renaissance-stijl waar je helaas als bezoeker niet doorheen mag lopen. Wel heb je een supermooi uitzicht over de kleurrijke bomen, planten en bloemen die de tuin rijk is. Wat me hier vooral opviel, is hoeveel rust de tuin ademt, als het kon zou ik hier mijn tuinstoel neerzetten en lekker met een drankje in de zon liggen!Het huis heeft naast de begane grond ook nog een bovenverdieping, maar hier kun je alleen komen als je een guided tour erbij neemt. Wij besloten alleen de benedenverdieping te bezoeken, en kwamen ook in verschillende kamers terecht waar nog oude schilderijen, fresco's en zelfs meubilair te vinden is. Helaas was het in deze kamers nogal donker en zijn de meeste foto's niet goed gelukt. 


Of ik het paleis zou aanraden? Absoluut! Hoewel je er geen uren door kunt brengen, is het zeker een mooie toevoeging aan een stedentrip Sevilla en kun je het ook makkelijk combineren met andere bezienswaardigheden in de stad. Daarnaast denk ik dat het voor menig Instagrammer en blogger die wel van foto's maken houdt, een traktatie is om hier met je camera aan de slag te gaan! 


Casa de Pilatos bezoek je al voor €8,-, waarbij je toegang hebt tot de begane grond, de binnentuin en de kamers. Ook kun je er voor diezelfde prijs voor kiezen om informatie te ontvangen via een audioguide. Voor €2,- extra heb je ook een rondleiding met een gids boven (deze duurt 30 minuten). Leuk weetje is dat het huis gratis te bezoeken is voor EU inwoners op woensdagen van 15.00-18.00 uur.  

Related posts

15 reacties

 1. Dit ziet er wel heel erg mooi uit! Zo leuk al die vrolijke tegels.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw! Wat een mooie vrolijke kleurtjes en leuke muurtjes!
  Heel mooi:-)

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er echt geweldig uit! Ik hou van die azulejos! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook, echt geweldig hoe ze dat in de architectuur daar hebben gebruikt!

   Verwijderen
 4. Wat een prachtige foto's! Zo'n casa ziet er echt zo bijzonder uit.

  BeantwoordenVerwijderen