Update Afstuderen

Anderhalve maand geleden kondigde het al aan in dit   artikel. Er zouden minder artikelen gaan komen. Nee, hier heb ik me niet echt aan ...

Anderhalve maand geleden kondigde het al aan in dit artikel. Er zouden minder artikelen
gaan komen. Nee, hier heb ik me niet echt aan kunnen houden. Ik merkte dat ik toch nog
niet helemaal de focus had om vol aan mijn scriptie te werken en nog steeds vind ik het
bijzonder lastig om me ertoe te zetten, maar nu begint het toch echt tijd te worden dat ik
voor mijn studie ga kiezen.

Ik heb namelijk onlangs bijzonder goed nieuws mogen ontvangen. Na ruim anderhalve maand in spanning te hebben gewacht, heb ik eindelijk te horen gekregen dat mijn Plan van Aanpak is goedgekeurd. Het plan van aanpak wordt ook wel als het meest moeilijke document gezien tijdens het hele afstudeertraject. Het vormt als het ware het 'geraamte' van je scriptie; er staat alles in om de structuur van je afstudeerrapport tot één geheel te brengen.

Nu is het dus zo dat iedereen op school al flink wat uitstel heeft gekregen om hun scriptie in te leveren. Eerst zou dit 13 mei zijn, toen 18 mei - kun je het je voorstellen, binnen nu en 2,5 week nog een scriptie typen? - en nu is het 24 juni. Alsnog dichtbij om nog een scriptie te 'bouwen', maar wel al wat meer haalbaar. Hoewel ik sinds maart al aan het wachten was op de goedkeuring van mijn plan van aanpak en dus eigenlijk nog niet echt goed wist hoe ik moest beginnen, weet ik dat nu wel. En daarom moet ik het bloggen dus weer wat minderen.

En ja, dat is voor mij ontzettend lastig. Vooral omdat ik het de vorige keer al weer zo bizar snel had opgepakt, zelfs de tijd heb gevonden om mijn lay-out te veranderen en ook weer uitgebreid fotografeerde voor mijn blog. Eigenlijk helemaal niet wat ik in het artikel van 5 maart beloofde dus, maar ja.. ik had immers nog wel wat 'tijd.'

Maar nu is de tijd aangebroken dat ik er vol voor ga. Helaas hebben jullie al kunnen lezen dat mijn vermoeidheid nogal tot flinke stemmingswisselingen en bizarre concentratieproblemen kunnen leiden, dus ik hoop dat ik me sterk kan houden en ervoor kan kiezen om eens niet een dutje te doen en dus aan mijn scriptie kan gaan zitten. Ik moet namelijk dus nog een heleboel interviews houden op kantoor en met de werkdruk die tegenwoordig op stage heerst lijkt dit bijna onmogelijk.

Goed, genoeg gepraat over mezelf. Na vrijdag zal er opnieuw een persoonlijk stukje verschijnen. Ik heb namelijk dinsdag bloed laten prikken voor die vermoeidheid en mocht hier iets uitkomen, dan laat ik dit uiteraard aan jullie weten. Voor nu maak ik nog wat extra dansjes voor dat goedgekeurde plan van aanpak! :)

Related posts

14 reacties

 1. Ah wat fijn dat je plan van aanpak is goedgekeurd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat goed nieuws zeg! Gefeliciteerd <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel succes met afstuderen! Nog even volhouden, ik ben zelf ook aan het afstuderen en 26 mei moet ik alles inleveren. Spannend, maar het komt vast goed. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super fijn nieuws dat je plan van aanpak is goedgekeurd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap dat je naast je studie nog zoveel kunt bloggen! Daar kan ik me dan weer totaal niet toe aanzetten, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik moet het bloggen juist afleren en school op de eerste plaats zetten. Oeps!

   Verwijderen
 6. Fijn dat je plan van aanpak goed gekeurd is. Heel veel succes verder met je scriptie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ugh afstuderen lijkt me echt geen pretje! Fijn dat je plan van aanpak is goedgekeurd :) Dat is alvast een grote stap in de goede richting. Veel succes verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat je plan van aanpak is goedgekeurd! JE kan het!

  BeantwoordenVerwijderen