Mijn grootste blog-ergernissen

Al heel wat maanden schrijf ik (bijna) dagelijks met plezier artikelen voor mijn blog. Deze artikelen gaan over van alles: van mijn ni...


Al heel wat maanden schrijf ik (bijna) dagelijks met plezier artikelen voor mijn blog.
Deze artikelen gaan over van alles: van mijn nieuwe aankopen tot mooie interieurinspiratie
en van outfit-ideetjes tot photo diaries. Door al deze blogposts heen heb ik aardig wat
ergernissen opgebouwd. Herkenbare dingen waarvan ik bijna zeker weet dat iedere blogger
ze ook wel eens heeft meegemaakt..

1. Dat je een heleboel nieuwe nagellakpotjes hebt staan om te swatchen, maar dat
elke keer opnieuw een nagel afbreekt, waardoor je weer moet gaan wachten tot deze
is aangegroeid. Grrr!

2. Dat je artikel door één of andere fout in het systeem niet online is gekomen. Of dat
je hem vergeten bent in te plannen. Of een verkeerde tijd in hebt gevuld. Of zelfs tot overmaat
van ramp al per ongeluk op publiceren heb gedrukt.

3. Dat je voor langere tijd niet kunt bloggen door school/stress/drukte. Het is echt jammer
als je gewoon helemaal geen tijd hebt om te bloggen en misschien wel trouwe lezers
verliest. Waarom moet er ook altijd precies iets anders tussenkomen?

4. Dat het te koud is om outfitfoto's te maken. Of nog erger: als het regent. Dat je dan
vervolgens op zoek moet naar een plaats waar je binnen goede outfitfoto's kan
maken. Bijna mission impossible..

5. Opnieuw een weer-ergernis: dat het te grauw en grijs is waardoor productfoto's vaak
mislukken. En natuurlijk dat het in de winter zo vroeg donker is, waardoor je - als je
naar school gaat of werkt - helemaal geen tijd hebt om goede foto's te maken. Annoying!

6. Dat je internet zo langzaam is dat foto's moeilijk of helemaal niet laden, blogs opeens
niet weergegeven kunnen worden of dat je geen reacties kan achterlaten op artikelen
van blogs die je trouw bezoekt.

7. Dat als je in je persoonlijke omgeving over je blog praat, mensen echt niet begrijpen
wat er nu zo leuk aan is (of dat ze het niet willen begrijpen) en je vervolgens met een
vragend gezicht aankijken of het nu echt een noodzakelijke dagelijkse routine is. Of
dat mensen gaan zeggen dat iedere blogger hetzelfde is en altijd maar over dezelfde
soort onderwerpen schrijft. Not true!

8. Reacties waar uit blijkt dat mensen je hele artikel niet eens goed hebben gelezen.
Hoe irritant is het als je uren bezig bent geweest om iets moois in elkaar te zetten en
je alleen maar 'mooi! of 'leuk!' te horen krijgt..?

9. Misschien wel één van de grootste ergernissen: compleet inspiratieloos zijn en dus
continu zoeken naar dingen die je lezers misschien wel interessant of leuk zouden
vinden.

Related posts

28 reacties

 1. Zeker zitten er herkenbare punten bij. Ik merk dat inderdaad sommige mensen je artikel niet lezen en dat merk door de reactie. En ja mensen in mijn omgeving vinden het bloggen ook maar raar en lachen erom, zelfs mijn vriend vind het raar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha punt 2 had ik laatst en toen was ik ook zwaar chagrijnig! Die van het foto's maken in de winter vind ik ook zo waar en ik kan me ook in je andere punten erg herkennen haha. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken ze allemaal! Wat ik voor al inderdaad irritant vind als je uit mensen hun reacties kan zien dat ze het niet hebben gelezen. Dan plaatsen ze alleen een reactie in de hoop dat jij er eentje bij hun plaatst..

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja , wat een irritante dingen allemaal, vooral met dat online zetten dus ik zet elke dag om 6.00 uur zelf mijn artikel online, zelfs in het weekend haha en daarna slaap ik weer lekker door.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het irritantste vind ik dat je door tentamens gewoon niet kunt bloggen. Dat vind ik zelf echt heel moeilijk om dan mijn blog voor een week maar 'leeg' achter te laten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha ik had toevallig gisteren zo'n artikel online gezet. Er zitten wel overeenkomsten tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat toevallig! Ik heb het inderdaad ook helemaal niet doorgehad (zondag geen artikelen kunnen lezen helaas) Liefs!

   Verwijderen
 7. Ze kloppen bij mij echt allemaal! Nummer twee had ik vorige week nog mijn hele artikel was gewoon weg. Grappig en herkenbaar om dit zo te lezen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inspiratieloos zijn is voor wel de grootste ergernis.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel herkenbaar! Ik vind het altijd wel grappig om duidelijk in een reactie te merken dat iemand het artikel niet gelezen heeft. Vind ik eigenlijk enkel gênant voor die persoon! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 8 Vind ik zelf ook ontzettend irritant, of het verkeerd inplannen. Vooral als je daar pas aan het eind van de dag achterkomt, oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, flink balen! Vooral als je echt flink je best hebt gedaan op een artikel..

   Verwijderen
 11. Leuk geschreven! Punt 8 inderdaad haha.
  Ik heb wel eens een reactie onder een outfit post gezien met "mooie make-up look!"

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Amai! Zeker herkenbaar! Vooral het laatste puntje heb ik onlangs nog gehad.. ik had totaal niks om over te schrijven! Zo erg! En dan puntje 7.. ik voel gewoon dat mensen mijn blog belachelijk of nutteloos vinden.. gelukkig begrijpen wij bloggers elkaar :)
  Enne.. puntje 8! Ik heb alles gelezen ;)
  Liefs,
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, gelukkig wel. Maar eigenlijk heeft iedereen zijn of haar eigen hobby's :)

   Verwijderen
 13. Juist door nummer 7 heb ik het heel veel mensen (nog) niet verteld.. Ik ben er gewoon niet klaar voor en vind het heel vervelend als mensen je dus inderdaad zo aan kijken van ehh.. wtf? Ik houd het voorlopig nog lekker voor mezelf hihi

  En ja.. De eerste.. Ik heb sinds mijn nieuwe baan echt stompjes nagels en dat is zooo niet mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar, terwijl het eigenlijk juist niet iets hoeft te zijn waarvoor je je hoeft te schamen. Iedereen heeft zijn of haar eigen hobby's, toch?

   Verwijderen
 14. Erg leuk artikel. Er zitten zeker een aantal herkenbare dingen in. Vooral die reacties die eigenlijk helemaal niet slaan op het artikel dat je hebt geschreven. Als iemand "mooi" of "leuk" post vind ik dat nogal weinig, maar als iemand post "lijkt me een fijn product" terwijl ik net 500 woorden heb besteed aan het uitleggen waarom het product níet fijn is breekt me toch echt de klomp..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ja precies dat! Zo schreef ik een keer een artikel over mijn liefde voor Parijs, reageert iemand met 'Ik zou ook nog wel graag naar New York willen!" Uhm, wat? Hahaha :p

   Verwijderen
 15. Leuk om te lezen en zo herkenbaar! Door mijn ziekte kan ik niet meer zoveel bloggen als voordien en daar baal ik flink van. Maar eigenlijk vind ik dat trouwe lezers het moeten begrijpen dat je niet elke dag kan bloggen. Er is nu eenmaal ook een leven naast de blog. Verder vind ik het ook niet leuk als mensen niet de moeite doen om je artikel te lezen en dan een reactie geven waaruit blijkt dat ze eigenlijk enkel komen spammen. En oh ja, dat trage internet en donkere weer is ook erg frustrerend! x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel leuk artikel, Daphne! Ik herken me zeker en vast in meerdere punten. Ook het feit dat mensen inderdaad niet (willen) begrijpen wat bloggen nu juist in houdt, en compleet niet snappen dat we daar inderdaad dagelijks mee bezig zijn. X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel herkenbaar! Vooral dat probleem met internet, als je net tijd hebt om even te bloggen werkt het internet niet mee. En daarna ben je weer afgeleid, of eer dat hij het doet zou je liever in je bed kruipen. x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh my, ze zijn STUK voor stuk zo ontzettend herkenbaar. Vooral die van het grauwe weer en daardoor geen product foto's kunnen maken vind ik zo erg. Outfit foto's binnen maken wordt bij mij meestal ook een mislukking.. En die doelloze reacties hoeven van mij meestal ook niet, hihi, krijg veel liever een reactie met wat inhoud!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. als het slecht weer is wordt ik ook altijd geërgerd, aangezien mijn foto's er dan slecht uitzien, en bij verkeerd ligt kunnen je foto's ook veel blauwer worden!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen