Personal Update

De laatste tijd merk ik dat ik steeds nerveuzer begin te worden en steeds vaker dingen ga uitstellen. Een hele vervelende eigenschap n...


De laatste tijd merk ik dat ik steeds nerveuzer begin te worden en
steeds vaker dingen ga uitstellen. Een hele vervelende eigenschap
natuurlijk, maar dat ligt deels aan het feit dat ik tegen veel (grote) dingen
opzie. Zo weet ik absoluut niet hoe ik moet beginnen met afstuderen,
moet ik nog superveel doen voor mijn minor en moet ik ook nog eens
veel werken tussendoor. En, om niet te vergeten: mijn blog moet bijgehouden
worden!


Mijn rooster in dit eerste semester klinkt ideaal met maar twee dagen
school op maandag en dinsdag, maar eigenlijk is het vreselijk. Deze
twee maanden volg ik namelijk een minor met als belangrijkste opdracht
een groepsproject. Buiten school zie ik mijn groepsgenoten eigenlijk
helemaal niet en op een vrije dag naar school gaan ben ik ook niet zo'n
fan van (en zij overigens ook niet). Plus dat ik ook nog regelmatig doordeweeks
op mijn werk te vinden ben. Gevolg is dat alles continu uitgesteld
wordt of dat er langs elkaar heen gewerkt wordt.
 Zulke dingen kunnen me echt nerveus maken over of ik het allemaal wel ga halen.
Ik heb er namelijk geen zin in als alles herkanst moet worden of dat ik er een
vijfde jaar Communicatie aan vast moet plakken. We gaan het zien over een
paar weken wanneer alles ingeleverd moet worden..

Ook nog een vervelende bijkomstigheid is het hertentamen wat ik op 30
oktober moet herkansen. Dit tentamen heb ik de laatste twee keren compleet
verknald, en nu zie ik er nóg meer tegenop omdat het dus al eerder fout
is gegaan. Daarnaast heb ik geen idee wanneer ik moet leren, want de ene
helft van de week werk ik en de andere helft zal ik iets moeten doen aan het
project. Ook moet ik nog erg veel andere belangrijke schooldocumenten
inleveren. Ik zie soms echt door de bomen het bos niet meer. En dan nog
te bedenken dat ik the worst planner ever ben.

Dat brengt me bij het volgende punt: ik zit nu in het vierde en laatste jaar
van mijn opleiding wat wil zeggen dat ik dit jaar ook afstudeer. Daarbij is het de
bedoeling dat je eerst een opdracht voor jezelf formuleert en op zoek gaat
naar een bedrijf waarbij je je onderzoek of opdracht uit kunt voeren. Het idee
dat de opdracht al binnen nu en een paar weken concreet moet zijn maakt me
al helemaal zenuwachtig, omdat ik er nog helemaal geen tijd voor heb gehad!
Ik zie hier ook best tegenop omdat ik de hele tijd denk dat ik in tijdnood
ga komen. Weer een reden dat ik het zo lang mogelijk uitstel. Zo slecht!

Natuurlijk wil ik ook niet dat mijn blog gaat lijden onder deze berg met werk.
Ik vind bloggen nog steeds één van de leukste vrijetijdsbestedingen (if that's
a word
) en het is echt een onderdeel van mijn dag geworden. Helaas ben ik er
wel achtergekomen dat ik prioriteiten moet gaan stellen en dat ik er jammer
genoeg niet altijd meer uitgebreid de tijd voor heb. Natuurlijk probeer ik wel
(zo goed als) iedere dag een artikel online te hebben, maar ik weet niet of ik dat
nog 100% kan garanderen. Ik probeer te doen wat ik kan en te doen wat ik nog
steeds het liefste doe: schrijven!

Veel spanning en stress dus de komende tijd, maar ik blijf natuurlijk altijd
positief en ga proberen mijn motivatie, concentratie en werkvibe weer terug
te vinden en mijn opleiding hopelijk glansrijk af te ronden!

Related posts

15 reacties

 1. Misschien is het slim om een keer een week vrij te vragen van werk en dan aan de slag te gaan. Ik snap dat het niet zo leuk is om op school te zijn als je er niet hoeft te zijn maar spreek dan af in een café met wifi om te gaan werken aan de groepsopdracht. De rest van de week die hebt vrij genomen zou je dan aan je persoonlijke opdracht kunnen werken. Het is natuurlijk niet het leukste dat er is maar soms moet je dingen gewoon doen. Succes met dingen inplannen. Liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sluit mij hier bij aan :)

   Verwijderen
  2. Ging het vrij vragen bij ons maar zo makkelijk! Ingeroosterd betekent bij ons ook echt ingeroosterd. En de communicatie met mijn groepsgenoten is ook gewoon zo slecht, ze hebben nooit tijd of doen geen moeite om nog naar school te komen. Heel goed getroffen heb ik het dus niet! Maar superdankjewel voor deze lieve reactie <3

   Verwijderen
 2. Ik zou ook eens met iemand op school gaan praten over je afstudeeropdracht. Wij hadden op het Saxion een kenniscentrum die ook afstudeeropdrachten had. Zo hoefde je zelf niet naar een opdracht te zoeken.

  Daarnaast denk ik dat je een keuze moet maken. Je studie is veel belangrijker dan je blog (naar mijn mening). Je blog bijhouden is natuurlijk fijn, maar een studie niet afronden heeft grotere consequenties en is echt zonde. Als het kan zou ik minder gaan werken en toch proberen met je studiegenootjes af te spreken buiten school, om samen aan het project te werken. Het is misschien niet leuk, maar jullie hebben allemaal één doel toch? Dat project voldoende afsluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop inderdaad dat dat het doel is! Helaas is de communicatie met mijn groepsgenoten ontzettend slecht en verneem ik nooit iets van ze of ze überhaupt naar school komen of niet. Alles wordt helaas vooruitgeschoven. En in mijn eentje het project doen zie ik ook niet zitten! Dankjewel voor je reactie <3

   Verwijderen
 3. Ik hoop voor je dat je het allemaal gaat halen en straks gewoon aan je afstudeer opdracht kunt beginnen! De meiden voor mij hebben al goede tips gelezen zie ik! Succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het ook, wordt een héle zure appel maar ik ga het proberen! Liefs

   Verwijderen
 4. Ik snap je situatie helemaal want heb ik nu ongeveer hetzelfde. School kan zoveel zijn en dan heb je ook nog je sociale leven, werk leven en je blog combineren kan heel moeilijk zijn waardoor je het alleen maar uitstelt. De enige tip die ik kan geven is plannen, je planning volgen en prioriteiten stellen. Het is even moeilijk maar ik denk dat je school prioriteit nummer 1 is en je die even voorop moet stellen.. Heel veel succes de komende tijd! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Superbedankt voor deze lieve reactie, ik moet inderdaad een betere planner worden, maar ik dwaal ook zo ontzettend snel af! Maar ik wil het liefst alles in één keer halen natuurlijk, ik ga het proberen!

   Verwijderen
 5. Zo herkenbaar he.. Keep your head up! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend allemaal! Ik snap het heel goed. ik zit in de eerste jaar van mijn opleiding en ik vind het nu al lastig plannen! Ik heb soms zoveel tegelijk en dan weet ik even niet meer hoe ik het hebben moet. Ik heb over drie weken tentamens en ik stress hem nu al helemaal. Kop op en rustig blijven! het komt helemaal goed meid heb er vertrouwen in xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vervelend dat je ook zo'n moeite hebt met plannen! Voor jou geldt hetzelfde he, head up and stay strong. We kunnen het! <3

   Verwijderen
 7. Wat vervelend meid maar ik herken mij wel een beetje in je. Succes met alles! XX

  BeantwoordenVerwijderen