Zomer klaagzang

Opnieuw klinkt een zucht. Het is gewoon te warm om iets te uit te voeren, het is te warm om je ook maar enigszins te bewegen. De ijskou...

Opnieuw klinkt een zucht. Het is gewoon te warm om iets te uit te voeren, het is
te warm om je ook maar enigszins te bewegen. De ijskoude pakken Dubbel Friss zijn voor mij 
 niet aan te slepen en het lijkt wel alsof ook ik helemaal niet meer kan genieten
van die warmte. Om mij heen hoor ik niets anders dan mensen die dit gevoel met mij delen.
Wat kunnen wij Nederlanders toch eigenlijk klagen..

Want zeg nu zelf, ieder jaar smachten we weer naar de zomer, die onbezorgde,
semi-warme avonden en het dichterbij komen van de vakantie. De typische geur van zonnebrand,
het eindelijk dragen van dat luchtige jurkje of die sandaaltjes die een jaar in de kast hebben
gelegen. Of wat dacht je van de rijkelijke keuze aan ijssmaken  in de plaatselijke ijssalon,
buiten eten aan de tuintafel of bruin bakken aan de - al dan niet Nederlandse - kust.
Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid alcoholische versnaperingen die tijdens de
zoveelste barbecue genuttigd worden. Puur genieten, toch?

Maar.. onbewust klagen we al deze positieve zaken weg. Eindeloos lange files naar de kust of naar
de vakantiebestemming, vertragingen op vliegvelden, lauw wordend bier, verbranden in de zon -
het blijft immers Nederland: er is wind aan zee! - en na 2 weken nog steeds overal strandzand in
 huis vinden, de korte nachten door de broeierige warmte (vooral rampzalig voor 'zolderslapers',
zoals ik) en het ergste van allemaal: uit wanhoop niet meer weten wat te doen.

Deze 'warmteverveling' heeft mij de laatste dagen ook erg te pakken. Weinig zin om iets uit te voeren,
bang voor maar een druppeltje zweet. Vervelende is dat op het moment dát je plannen maakt,
het al een hele opgave is om jezelf klaar te maken en droog en wel aan te komen
op de plaats van bestemming. Wat een tegenslagen..

Wat ik hiermee wil zeggen is dat we eigenlijk vooral niet moeten vergeten te genieten zolang
het nog kan. Geniet van het zand in je haren, de druppels zweet langs je rug en dat lauwe wijntje op
een bloedheet terras.
Voor je het weet is het weer winter. Klaag!

Related posts

13 reacties

 1. Leuk artikel, en helemaal waar! De warmte vind ik veel fijner dan kou, voor mij kan het niet warm genoeg zijn :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad erg warm, maar wel heel belangrijk om er van te genieten! Het is inderdaad voor je het weet weer winter..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk artikel! Ik zat hier gister nog over na te denken. Ik kan niet heel best tegen die uberhitte dus ik was één die klagers. Toen ik me dat realiseerde ben ik er gelijk mee opgehouden;) want inderdaad; het mooie weer is zo weer voorbij. En dan klagen we daar weer over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk artikel! Wij zijn inderdaad klagers, hé. Gisteren moest ik in die hitte werken, en heb ik ongeveer elk halfuur over de hitte geklaagd. Maar eenmaal thuis was het compleet genieten: met een drankje en een hapje in de ligzetel :) Geniet nog van je zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo begrijpelijk, maar warm in Nederland betekent altijd benauwd, te warm en zweten inderdaad. Ik heb gisteren van verveling maar een DIY gedaan en ben echt niet in de zon gaan zitten. Ik hoop nu serieus dat het gaat regenen, zodat ik vannacht niet zo plak en lig te baden in het zweet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo waar! Het was de afgelopen dagen erg warm, maar met voldoende drinken en liggend aan het zwembad was het heerlijk te doen. En ik heb in een paar dagen bruine benen gekregen, dat is toch gewoon super! x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha jaa wij Nederlanders zijn echt gemaakt om te klagen. In de zomer is het te warm en in de winter te koud. Gelukkig kan ik zelf wel aardig tegen de warmte en geniet ik van de zomerse dag, maar gisteren avond (+-35 graden?) kon ik het ook niet laten om toch even lekker te klagen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk heb je hoor, ik werd na een tijdje ook wel gek van die warmte en die korte nachten. Verschrikkelijk!

   Verwijderen
 8. Leuk artikel! Nederlanders zijn inderdaad erg goed in klagen, haha. Is het niet te koud, dan is het wel te warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad , nederlanders klagen altijd het is nooit goed. En het was inderdaad zo warm de afgelopen dagen !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik geniet 100% van dit mooie weer! het enige waar ik van baal zijn de warme nachten op mijn slaapkamer, waardoor ik slechter slaap en daardoor minder energie heb. Uitstekend excuus om thuis heerlijk in ons net nieuw gekocht mini zwembad te plonzen, liters koud water te drinken, watermeloenen te verslinden en iedere avond de bbq aan te slingeren. De zomer mag van mij tot 1 december duren! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo herkenbaar, die warme nachten zijn vreselijk! Maar het relaxen in de middag is een fijne goedmaker <3

   Verwijderen
 11. Ik werd zó lui van het weer. En inderdaad, het is een hele opgave om er nog een beetje normaal uit te zien. Daarom spendeer ik de tijd lekker met mensen die ik goed ken en waar het dus niet zo veel uitmaakt hoe ik eruit zie :D

  BeantwoordenVerwijderen