PNY Voyager

De echte burgerliefhebber kan in Parijs goed zijn of haar hart ophalen: talloze café's en restaurants bieden deze Amerikaanse lekkern...

De echte burgerliefhebber kan in Parijs goed zijn of haar hart ophalen: talloze café's en restaurants bieden deze Amerikaanse lekkernij aan. Eén restaurant dat compleet in het teken staat van hamburgers, is Paris New York. 


Wie mij al langer volgt (en wie één van de hotspot-artikelen van onlangs heeft gelezen), weet dat ik al eerder bij Paris New York ben geweest. De vestiging aan de Rue du Faubourg-St. Denis bezocht ik destijds met Brittany, waar slechts enkele tafeltjes stonden en het bijna vechten was voor een plek. Omdat ik wist dat PNY meerdere filialen had in de stad, besloot ik de dichtstbijzijnde op te zoeken. Guess what? Op 3 minuten loopafstand van ons hotel zat de laatste nieuwe PNY gevestigd. Yay for us!


(Sorry voor de onscherpe foto). PNY Voyager is geheel retro ingericht, inclusief vinyl platen, oude muziek en zelfs een trap naar beneden met stroomdraden. Wanneer je eenmaal beneden bent, moet je langs zo'n typisch kunststof gordijn richting de toiletten, die overigens ook in een soort disco veranderen als je binnenstapt. Erg leuk gedaan!



Op de kaart staan zo'n 8 hamburgers, variërend van een classic cheeseburger tot aan eentje met beef en barbecue-saus en van een kipburger tot aan een vegetarische burger: voor ieder wat wils dus. Voor de mensen die minder fan zijn van hamburgers zou ik aanraden een ander restaurant te bezoeken, want er staan helaas geen andere gerechten op de kaart. Wel kun je nog kiezen voor een dessert; zo staan er onder andere cheesecake, een chocoladekoek en diverse milkshakes op de kaart.

 Mijn oordeel? Supersnelle en vriendelijke service, de burgers zijn goddelijk en je krijgt onwijs veel frietjes erbij voor de €3.50 die je hiervoor betaalt (sterker nog, je krijgt ze hoogstwaarschijnlijk niet eens op). Ook de huisgemaakte ijsthee smaakt heerlijk. Het is geen tent om uitgebreid te dineren, want vaak staat er een kleine rij buiten te wachten, waardoor je al sneller wat gehaaster eet. Na een halfuurtje of drie kwartier sta je wel weer buiten, maar het is dan ook een 'fastfood' zaak (ideaal voor de snelle hap) in plaats van een restaurant waar je urenlang na-tafelt.

PNY heeft intussen vijf vestigingen in de stad, namelijk aan de Rue Perrée, aan de Rue Oberkampf, twee aan de Rue de Faubourg-Saint Denis (waarvan eentje 'Paris Paris' heet) en dus aan de Rue Pierre Fontaine.

Related posts

6 reacties

  1. Wat een leuke hotspot! Dat het al helemaal in de retro stijl is aangekleed vind ik echt super tof. <3
    Liefs,
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhh dit lijkt me heerlijk! Ik ben dol op burgers, wel op vegetarische burgers dan he haha. In Groningen zit ook een burger restaurant waar ik regelmatig naartoe ga. Mocht ik ooit weer eens in Parijs zijn dan ga ik hier zeker naartoe! Ik vind het interieur ook heel erg tof.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt idd ook in NL zoveel leuke plekjes! Je kunt hier idd ook 'n vegetarische optie kiezen :)

      Verwijderen
  3. Een adresje om zeker te onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen