Favoriete hotspot in Parijs: La Favorite

De laatste drie keer dat ik in Parijs kwam, heb ik een grote liefde ontwikkeld voor een café in de wijk Le Marais. Zoals de naam eigenlij...

De laatste drie keer dat ik in Parijs kwam, heb ik een grote liefde ontwikkeld voor een café in de wijk Le Marais. Zoals de naam eigenlijk al doet verklappen, is 'La Favorite' bij mij dan ook mijn meest favoriete hotspot in de stad!


La Favorite is gevestigd aan de Rue de Rivoli. Voor de echte Parijskenners: dit is inderdaad de bekende winkelstraat, maar hoe verder deze straat Le Marais ingaat, hoe minder bekende ketens je zult zien. Je loopt eigenlijk meteen op La Favorite af als je uitstapt bij metrostation Saint Paul.


Wanneer je hier binnenstapt (of op het terras blijft zitten), waan je je eigenlijk meteen al in typisch Parijse sferen. Je hebt hier gelukkig vrijwel altijd een plekje omdat het publiek hier af en aan loopt. Mooiste van allemaal is dat je er terecht kunt voor zowel ontbijt, lunch en diner als een lekker drankje of cocktail. Sterker nog, het café is dagelijks geopend van 6.30 uur tot 2.00 's nachts! Over hard werken gesproken..


Op het menu vind je qua drankjes niet alleen heel veel champagnes, wijn, likeur, fris en cocktails, maar ook de kaart van het eten heeft voor ieder wat wils. Denk aan gerechten om te delen (een vlees- of kaasplankje of stukjes pizza), maar ook aan club sandwiches, croque monsieurs, escalope milanaise (kalfsvlees met spaghetti), bavettesteak, eend en diverse burgers. Ook bij de dessertkaart loopt het water me in de mond: chocolademousse, gebakjes, vanille crème brûlée, kaasjes en diverse ijssmaken.


Zelf kozen we voor een ijsthee en een pizza om te delen. Ja, het drinken in Parijs is vrijwel overal heel duur, wat ertoe leidde dat we voor beide glaasjes ijsthee 12 euro neertelden. Wel krijg je overal een karafje water erbij, waarvoor je niets hoeft te betalen. Zo kun je toch nog genoeg drinken zonder diep in de buidel te hoeven tasten! De pizza hadden we ietsje anders verwacht (vooral voor €15.50), maar smaakte gelukkig goed. We hadden allebei niet zo'n grote honger, waardoor we ieder 4 stukjes namen.



Al met al vind ik dat als je de echte Parijse sfeer wil proeven, heel goed terecht kunt bij La Favorite. Of je er nu komt om een hapje te eten of alleen voor een drankje op het terras, de ambiance is gemoedelijk en je kunt uitgebreid en ongestoord mensen kijken. Leuk weetje is trouwens dat het van maandag tot vrijdag tussen 6 en 8 happy hour is, waardoor de cocktails niet 10-15 euro zijn, maar 8 euro. Overigens hebben heel veel café's op precies hetzelfde tijdstip happy hour, waardoor je veel Parijzenaren rond deze tijd een drankje zult zien doen.


La Favorite dus: heerlijk om de benen even te laten rusten en om even bij te komen van het drukke 'van A naar B reizen.' 20 uur per dag geopend, 7 dagen in de week. Wat wil je nog meer?

Wat is jouw favo hotspot in Parijs?

Related posts

12 reacties

  1. Dit is zeker een heel leuk tentje! Vorige keer heb ik een nieuwe hotspot ontdekt, vlakbij het Louvre en het heet Café de la Regence waar ook veel Parijzenaars komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk tentje is dit, de sfeer is heel leuk! Maar oh, die prijzen hahaha, auw!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahahah heb je helaas op heeel veel plekken.. Snap niet waarom ze drankjes zo duur maken!

      Verwijderen
  3. Fijn dat je er voor ieder wat wils hebt! Ziet er gezellig en sfeervol uit. En inderdaad, die hoge Parijs-prijzen herinner ik me maar al te goed van onze schooluitstap, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha niet leuk als je soms ook een keer 'normale' prijzen voor iets wil betalen!

      Verwijderen
  4. Wat een leuke hotspot! Ik zou graag een keer naar Parijs toewillen. <3
    Liefs,
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een super mooie foto's heb je geschoten daar. Zo'n heerlijke stad. Dit plekje ga ik onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah dankjewel! Zeker een keer een bezoekje aan dit café brengen :)

      Verwijderen
  6. Het ziet er echt heel leuk uit! *slaat op*

    BeantwoordenVerwijderen