La vie de vacances: Wendy Gamba

Als ik íets leuk vind om te doen, is het wel nieuwe hotspots in het buitenland ontdekken om lekker te eten of te drinken. Zo vonden we in M...


Als ik íets leuk vind om te doen, is het wel nieuwe hotspots in het buitenland ontdekken om lekker te eten of te drinken. Zo vonden we in Málaga ook Wendy Gamba, een piepklein restaurantje dat - jawel - geheel in het teken staat van gamba's en garnalen!




Wendy Gamba is een piepklein tentje aan de Calle Fresca, die je onder andere kunt bereiken als je op Plaza del Obispo aan de linkerkant van het Palacio de Episcopal tussen de gebouwen doorloopt. Binnen heeft dit restaurantje slechts 7 tafeltjes en een bar, en ook buiten is de ruimte minimaal. Het is er ook altijd gezellig druk, en toen ik vantevoren las over de kaart vol garnalengerechtjes, ging mijn hart sneller kloppen.


We besloten alle gerechtjes te delen, zodat we allebei van alles konden proeven. Allereerst gingen we voor één van onze favo's: gamba's pil-pil, oftewel hele hete garnalen uit de oven met knoflook en rode peper. Als je een keer in Spanje of dus Málaga bent mòet je dit een keer geprobeerd hebben!


Hierna volgden de bovenstaande garnalen in heel knapperig filodeeg met verse groenten erin verwerkt. Het sausje ernaast maakte het helemaal af!


Op de kaart staan meerdere gerechtjes die je of in grote porties kunt bestellen, of dus als klein hapje.
We een Russische salade, die we als tapa bestelden omdat we niet goed wisten wat er in deze salade zou zitten - buiten garnaaltjes natuurlijk. Het bleek een superlekkere aardappelsalade met een lekkere dressing!

Het is bijna jammer dat ik van één van de lekkerste gerechtjes (de ossenstaartburger) geen foto heb, want deze was verrukkelijk en schijnt ook volgens vele andere bezoekers de allerbeste in de stad te izjn! Naast de burger namen we nog twee mini-garnalenkroketjes en sloten we af met 'Wendy's Father,' oftewel deze reuzengamba's met pesto. Het pellen was nog wel even een werkje, maar lekker waren ze zeker!

Hoeveel we voor de 6 gerechtjes en twee wijntjes kwijt waren? €32,90! Helemaal niet duur dus als je je bedenkt dat je al deze garnalengerechtjes met elkaar deelt en eigenlijk prima gegeten hebt. Plus, de sfeer en service van dit lokale zaakje is geweldig! Wat mij betreft dus echt een hotspot die je moet onthouden als je ooit een keer naar Málaga gaat :-)

Related posts

20 reacties

  1. Jum wat lekker al die gamba's! Het ziet er heel erg leuk uit <3
    Liefs,
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wauw wat leuk! Ziet er zo lekker authentiek uit, het tentje en die garnalen, mmmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik ben ook echt dol op garnalen. Jammer dat het zo ver weg zit haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hou absoluut niet van vis haha! Wel leuk tentje :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik eerst ook absoluut niet! Maar sinds ik het vaker uitgeprobeerd en besteld heb ik restaurants kan ik bijna niet meer zonder :)

      Verwijderen
  5. Wat een leuk spaans tentje! Vind t inderdaad niet duur voor met z'n tweetjes eten en drinken!
    Liefs, Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Idd he! Gelukkig was dat op heeel veel plekken 't geval :)

      Verwijderen
  6. Omg, liefde voor gamba´s! Het water loopt me in de mond wanneer ik dit zie haha

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ohh wat ziet dat er heerlijk uit! <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat was het ook!! Het water loopt me alweer in de mond <3

      Verwijderen