Food & Drinks in Málaga

Volgende week zaterdag is het zo ver: met mijn vriend naar Málaga. Omdat ik het altijd heerlijk vind om op ontdekkingstocht te gaan wat be...

Volgende week zaterdag is het zo ver: met mijn vriend naar Málaga. Omdat ik het altijd heerlijk vind om op ontdekkingstocht te gaan wat betreft restaurantjes, café's, bars en lunchrooms, leek het me ook voor dit tripje leuk om alvast een aantal toffe plekjes op een rijtje te zetten zodat we ze misschien later kunnen bezoeken!

Ontbijt/lunch
Merced 14 - Over dit plekje aan de Plaza Merced heb ik intussen al veel goede dingen gelezen. Verschillende soorten sandwiches, toasted bread, lekkere verse jus d'orange of een goede koffie: je kunt het hier allemaal krijgen, en ook nog eens voor een zacht prijsje. Ook heel erg leuk is dat dit restaurantje ook 's avonds geopend (tot 3.00) is en je er tot diep in de nacht kunt borrelen. Cocktail-time!

Julia's Bakery - Wat ik ook sowieso een keer in Málaga wil doen, is lekkere broodjes halen bij de bakker en deze ergens buiten (in een park, op het strand..) opeten. Hoewel je ook bij Julia's Bakery kunt zitten, denk ik zomaar dat we dit plan gaan voortzetten en één van de heerlijke broodjes (of wel bocadillo's) met beleg mee te nemen. Moet ik me wel inhouden om geen cakejes, gebakjes, cookies of andere zoetigheden te kiezen. Oh well, kan misschien ook wel lekker zijn als ontbijt of lunch.

Noviembre - Bij Noviembre kun je terecht voor salades en sandwiches, maar zou je zelfs nog 's avonds of 's middags voor een klein prijsje wat grotere gerechtjes kunnen eten. Ook hebben ze bagels (yay!), heel veel fruit en gebakjes! Leuke bijkomstigheid is dat de volledige kaart bestaat uit verse en biologische producten, dus hier zit je eigenlijk altijd wel goed!

Dulces Dreams - Officieel hoort dit zaakje bij een hotel, maar je kunt hier ook prima als niet-gast een ontbijtje scoren op het terras aan de voorzijde. Verschillende soorten toast met beleg en diverse yoghurts en sapjes zijn allemaal op de kaart te vinden. Maar ook de zoetekauw haalt hier zijn/haar hart helemaal op: muffins, cake, croissants.. Het water loopt me al in de mond.

Panaria - Voor een typisch Spaans ontbijt ga je naar Panaria; een soort bakker/lunchroom in één met een onwijs grote keuze aan lekkere broodjes, sapjes, koffie, croissantjes en zoetigheid. Ook salades en sandwiches zijn hier te krijgen wanneer de trek wat groter is èn wanneer het eigenlijk niet echt meer tijd is om te ontbijten.

Pez Tomillo - Met uitzicht op zee kun je bij dit zaakje terecht voor lekker veel soorten tapas: van verschillende kazen tot kroketjes en van kleine vleesgerechtjes tot lekker verse vis. Ook kun je kiezen voor een menu waarbij de drankjes inbegrepen zijn. Of het nu een plekje wordt voor een relaxte, late lunch of voor een uitgebreid diner, ik ben hier zéker voor in.

Casa Aranda - Wat inwoners van Málaga ook regelmatig doen, is in de namiddag (zo tussen 17.00-18.00) iets zoets nuttigen met een kopje koffie erbij. Zie het maar als de Spaanse koffietijd, die wij hier in Nederland een uurtje eerder hebben. Vaak kiezen de Spanjaarden dan voor churros met chocolade, en één van de betere tentjes om deze te eten blijkt Casa Aranda te zijn. Geeft me meteen weer een beetje een kermisgevoel, haha!

Caleta Playa - Dit zaakje aan het strand is niet alleen leuk voor een verfrissend drankje, maar je kunt hier ook terecht voor een lekkere warme of koude maaltijd. Hun specialiteit? Vis natuurlijk! Verser dan hier kun je het bijna niet krijgen. Ik denk dat de gefrituurde visgerechtjes hier zeker het proberen waard zijn, en aangezien ik daar een groot fan van ben denk i kniet dat we hier de plank mis zullen gaan slaan.. :)

Andere zaakjes die ik tegenkwam met veel positieve reviews zijn El Último Mono Juice & Coffee, La Recova, Brunch-IT, Galopain de Paris (de naam zegt al genoeg, toch?), Café con Libros, La Canasta (blijkbaar de lekkerste bakker van de stad), Café Central (topkoffie!), 100 Montaditos (heb ik al vaker gegeten) en La Machina (aan het strand!). Keuze genoeg voor een lekker hapje overdag dus!

Diner
El Pimpi - Hoewel ik toeristische plekjes op vakantie het liefst vermijd, bleek El Pimpi toch een grote aanrader te zijn. De sfeer is er namelijk fantastisch en het is er altijd gezellig druk. Volgens een aantal websites mòet je hier dan ook tijdens je trip naar Málaga geweest zijn. Op de menukaart? Verschillende soorten tapas, maar ook grotere vis- en vleesgerechten. Oh, er zijn ook een hoop cocktails te krijgen waar je tot diep in de nacht van kunt genieten!

Casa Lola - Minder toeristisch en - volgens een aantal reviews die ik las - lekkerdere tapas vind je bij Casa Lola. Het ligt bijna naast El Pimpi, waar het ook altijd goed druk is en een gezellige sfeer heerst. Het restaurantje heeft een mooie vintage inrichting en binnen (of buiten) kun je lekker genieten van patatas bravas, mini-hamburgertjes, pinchos of gehaktballetjes in tomatensaus. Sounds good to me.

Vino Mio - Ook dit restaurantje kwam regelmatig voorbij toen ik naar hotspots in Málaga zocht. De Nederlandse eigenaresse van deze zaak heeft er voor gezorgd dat flamenco en lekker eten samenkomen in een gezellige en gemoedelijke omgeving. Ook de kaart heeft voor ieder wat wils: gemengde salades, ossenhaas, kip, saté, lamsvlees, gamba's, pasta, wokgerechtjes en onwijs veel chocoladedesserts. Yum!

Wendy Gamba - Omdat mijn vriend en ik zulke grote garnalen- en gambaliefhebbers zijn, kunnen we bij Wendy Gamba waarschijnlijk ons geluk niet op. Dit restaurant serveert voornamelijk tapasgerechtjes met in de hoofdrol - jawel - de gamba. Naast deze tapasgerechtjes zijn er uiteraard talloze andere hapjes waar je uit kunt kiezen en die je met elkaar kunt delen.

Batik - Voor als we een avondje wat 'duurder' uit eten willen, schijnt Batik een echte aanrader te zijn. Schitterend dakterras op de vijfde verdieping met een heel mooi uitzicht, een lekkere kaart en hele goede service. Ik raak in ieder geval nu al enthousiast van alle goede verhalen over deze hippe en moderne hotspot!

Calle Cárcer - Aan de naam af te lezen is dit natuurlijk geen restaurant, maar blijkt dit een hele straat vol met leuke en gezellige tapasrestaurantjes te zijn! Hier zit ook het bekende El Tapeo de Cervantes gevestigd, die slechts plek heeft voor 28 mensen, maar zéker de moeite waard is. En anders nemen we natuurlijk wel plaats bij één van de andere tentjes.

La Burguesita - Voor een lekkere hamburger kun je - onder andere - terecht bij La Burguesita - en dit is dan ook iets wat we waarschijnlijk wel een avondje gaan doen! Of het nu als wat zwaardere lunch is of als avondeten, je kunt hier kiezen uit talloze soorten burgers en beleg en er is echt voor ieder wat wils. Heer-lijk!

Andere restaurantjes die ik tegenkwam waren Pepa Y Pepe (alwéér tapas. Maar daar moet je gebruik van maken in Spanje, toch?), L'Experience, La Calle Burger Malaga Centro en Casa Mira voor het lekkerste ijs ooit..

Drinks
Baños del Carmen - Dit oude badhuis aan het strand is ooit omgetoverd tot restaurant waar je op het dakterras kunt genieten van een drankje onder de ondergaande zon; je ziet 'm eigenlijk praktisch de zee in zakken! Vergelijk het maar een beetje alsof je op een pier zit. Ik zie me hier al helemaal genieten hoor, met een lekkere vino of één van de talloze cocktails.

Terraza Larios - Dit supermooie dakterras bevindt zich op het dak van hotel Room Mate Larios dat ook geopend is voor niet-gasten. Je hebt een erg mooi uitzicht over de stad en het idee dat je eigenlijk boven de drukste winkelstraat bent is ook wel een leuk feitje. Overigens heeft de andere Room Mate vestiging, Valeria, ook al zo'n mooi dakterras!

Friends & Mojitos - Voor slechts 6 euro per stuk heb je hier al een lekkere grote cocktail. Ik denk dat als we zin hebben om een avondje verschillende cocktails uit te proberen, we misschien wel te vinden zijn bij Friends & Mojitos. Leuke naam ook overigens!

Batik - Ja, ik noem 'm gewoon voor de tweede keer. De cocktails schijnen hier namelijk geweldig te zijn. En what's better than drinking cocktails on a rooftop? Vooral de lijst met zo'n 15 soorten gin tonic maakt me enorm nieuwsgierig..

CHLOE Bar - Ook de Chloe Bar is een waar genot voor de cocktail-liefhebber. Dit is een superhip tentje met weer diverse soorten gin's en een ruime keuze aan bekende en minder bekende cocktails. Volgens sommige reviews die ik las kun je hier de lekkerste gin tonic van heel Málaga krijgen. Jullie snappen vast dat ik héél erg nieuwsgierig raak :-)

Antigua Casa de Guardia - Voor de beste wijn in de stad moet je naar Antigua Casa de Guardia. De bar is al geopend sinds 1840 en heeft een prachtig oud en bijzonder interieur. Verschillende specialiteiten uit de regio, maar ook andere lekkere wijnen uit Spanje zijn hier te krijgen.

- Dit artikel is tot stand gekomen door diverse blogs en websites over Málaga. Bij terugkomst schrijf ik over de restaurantjes en plekjes die ik zelf heb bezocht korte reviews - 

Related posts

18 reacties

  1. Oooh dit had ik vorig jaar moeten weten toen ik naar malaga ging :-) wel een heel goed idee, broodjes halen bij de bakker en dan ontbijten op t strand, super romantisch en ga ik ook zeker doen in Kos:-)
    CLOE bar lijkt mij heeeel leuk!

    Liefs, Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat gaaf dat je vorig jaar naar Málaga geweest bent! Jij heel veel plezier in Kos :)

      Verwijderen
  2. Dulces Dreams.. wat een mooie naam voor een hotel! Nodigt meteen uit om daar een ontbijtje te scoren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah super leuk dat je naar malaga gaat! Mijn vriend is er een maandje geleden paar daagjes geweest en het schijnt super leuk te zijn. <3
    Heel veel plezier alvast!
    Liefs,
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Supergaaf, je zus ook al zei ze in een aantal reacties hierboven, haha! Nu jij nog een keer <3

      Verwijderen
  4. Wat een leuke tips! Ik ben heel lang geleden in Malaga geweest, maar ik wil er graag weer eens naartoe. Deze tips ga ik dan zeker onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk! Ik hoor heel vaak dat mensen er idd geweest zijn!

      Verwijderen
  5. Zo jullie komen alvast goed vooruit tijdens jullie vakantie haha! Alvast heel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Honger of dorst gaan we niet krijgen in ieder geval :P Dankjewel!

      Verwijderen
  6. Wat leuk! Ik ben er zelf nooit geweest, maar ik kijk de vlogs van Laura Brijde die daar woont dus je ziet wel e.e.a. van de omgeving. Het ziet er altijd prachtig uit! Veel plezier!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een onwijs leuke tip, ik ga haar kanaal meteen eventjes opzoeken, dankjewel!

      Verwijderen
  7. Wat handig dit! Ik zou ook zo graag naar Malaga willen! Have fun :)! xoxoxo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop dat ik binnenkort kan vertellen dat je dat zéker moet doen! :)

      Verwijderen
  8. Malaga lijkt mij een heerlijke bestemming en zo te zien zijn er een hoop leuke tentjes waar je lekker kunt eten en drinken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yes ik kan niet wachten om ze allemaal te ontdekken!

      Verwijderen
  9. Zo te lezen hebben jullie genoeg om uit te kiezen! Ik ben benieuwd welke restaurantjes/cafétjes jullie daadwerkelijk gaan uitproberen :)

    BeantwoordenVerwijderen