Wat ik bezocht uit mijn hotspots-artikel & Andere tips!

Het tripje naar Parijs is voorbij gevlogen en het liefst was ik nog veel langer in mijn droomstad gebleven. Gelukkig hebben we in twee da...

Het tripje naar Parijs is voorbij gevlogen en het liefst was ik nog veel langer in mijn droomstad gebleven. Gelukkig hebben we in twee dagen heel veel kunnen doen en ben ik ook op heel veel mooie plekjes geweest. Maar: welke plekjes uit mijn hotspot-artikel van laatst heb ik nu daadwerkelijk bezocht en welke kan ik nog meer aanraden? 

La Palette
De eigenlijke bedoeling was om bij Café de Flore te gaan zitten, maar daar waren de prijzen zo belachelijk hoog dat we onze weg vervolgden naar La Palette. Gelukkig zat het er niet ver vandaan, maar was het nog een hele kunst om dit zaakje te vinden tussen alle straatjes en steegjes. Het zit op een rustige plek, maar het was er opvallend druk. We besloten allebei als lunch een caprese-salade te nemen, en voor €12,50 hadden we dan ook best hoge verwachtingen. Wat een tegenvaller was het toen we één bonk mozzarella, een paar gesneden tomaatjes en 3 blaadjes basilicum kregen. Je betaalde waarschijnlijk meer voor het plekje dan voor de maaltijd, maar ach. Weer een ervaring rijker en voor de kleine trek is het een superleuk tentje!



Paris, New York

Wie goed oplette bij één van mijn twee foto-artikelen zag al dat ik bij PNY ben geweest. Het was lastig te vinden, en we belandden zelfs even in een achterbuurt, maar uiteindelijk kwamen we gelukkig goed terecht bij dit piepkleine tentje aan de Rue du Faubourg St. Denis. Met hooguit 6 tafeltjes binnen en een mini-terras buiten was het 'vechten' voor een plekje. Net nadat we plaats hadden genomen, stond er zelfs een rij buiten! Begrijpelijk, want de hamburger en frietjes met ketchup die we aten was écht delicious. En de cheesecake.. WAUW! Zeker een aanrader, deze mooie en hippe tent!



Colette

Colette was de winkel waar ik mede dankzij de vlogs van Anna Nooshin héél erg benieuwd naar was. Het scheen een typisch design-winkeltje te zijn met leuke hebbedingetjes, maar ook high fashion. En dat was inderdaad zo. Op de benedenverdieping vond je op dit moment een Vans-collectie, maar ook een hoop boeken (een beetje zoals Urban Outfitters), leuke telefoongadgets, polaroid camera's, cd's en platen, kaarsen en speelgoed. Een verdieping hoger was het meteen een heel ander verhaal: hier hingen de meest dure en exclusieve items uit de fashion-industrie. Ook was er nog een kleine beauty- en verzorgingsafdeling met wat onbekende, Franse merken. Een bijzondere ervaring om deze winkel te bezoeken, maar iets kopen kan alleen als je een flinke portemonnee hebt!

Le Marais

In de wijk Le Marais zijn we zowel maandag als dinsdag even geweest. Het leven is er erg gezellig en bruisend en je vind er talloze leuke restaurants en unieke winkeltjes. Zelf aten we een (best prijzig) ijsje bij La Favorite; hij was 9 euro voor 2 bollen, maar ik vond 'm dat zeker waard. Wat een héérlijk ijs. We kregen er ook nog een gratis(!) karafje water bij, zodat we in ieder geval niet uitdroogden.



Deli-cieux Printemps
Ik was stiekem toch best nieuwsgierig geworden naar het uitzicht over Parijs vanaf het dak van warenhuis Printemps. En oké, het was even geduld hebben door de 9 verdiepingen af te gaan, maar dan heb je ook wel iets. We besloten er maar meteen een lunch achteraan te plakken, en voor 20 euro p.p. hadden we een hamburger met frietjes en ijsthee. Het stomme was alleen dat we niet echt begrepen hoe het werkte, wat erin resulteerde dat ons eten best koud aanvoelde. Volgende keer beter, maar het uitzicht was schitterend!



Grazie

Ook Grazie, dat van dezelfde eigenaar is als de conceptstore Merci, bezochten we tijdens onze visit aan Le Marais. Grazie kwam eigenlijk puur toevallig in me op toen we een cocktail dronken aan de Place de La Bastille. We hadden ook nog eens geluk dat het op loopafstand lag! Grazie is net als PNY een hele hippe tent waar je heel lekker kan eten. Ons werd verteld dat we vijf minuutjes moesten wachten op een plekje, maar dit was slechts een minuutje. Ik kan er wel uit opmaken dat als je dit zaakje in het weekend of tijdens spitsuren (18.00-21.00) bezoekt, reserveren zeker aan te raden is. Dan het menu: onze pizza margherita was écht heel erg lekker. Ook hier weer een gratis karafje water, en overigens ook leuk om erbij te vertellen is dat er best bijzondere drankjes op de kaart stonden. Geen normale cola of ice tea, maar namen als lemonade fever tree (een soort Crystal Clear) kwamen ook voorbij.



Maison Georges LarnicolAan de voet van de Sacre Coeur vind je in de lange straat richting metro Anvers een patisserie en chocolaterie: Maison Georges Larnicol. Daarnaast ook een winkeltje waar je voor helemaal niet zoveel geld macarons kunt kopen! Ze kosten hier €0,80 cent per stuk (en bij het beroemde Ladurée rond de drie euro) en ook kun je een box kopen met 8 macarons voor €7,- of 16 macarons voor €16,-. Brittany en ik kozen ieder 8 smaken die ons lekker leken (Rose, Passievrucht, Blauwe/zwarte bes, Praliné, Citroen, Vanille, Chocola, Caramel, Pistache en Framboos) en besloten ze op te eten in de Jardin du Luxembourg. Beetje gefaalde missie, want ze bleken nogal gebroken en ééntje was zelfs enorm gaan smelten. Handige tip als je hier macarons koopt: koel bewaren of meteen opeten! Overigens was onze grote favoriet de chocola: net een brownie!



Les Deux Plateaux/Colonnes de Buren
Deze plek stond al best lang op mijn bucketlist, maar iedere keer kon ik 'm nergens vinden. Achteraf bleek het ontzettend makkelijk: wanneer je richting het Louvre loopt en de zij-ingang aan de linkerkant pakt, kom je uit bij Metrostation Palais Royal-Musée du Louvre. Een beetje meer rechtdoor en je komt op dit binnenplaatsje met tientallen gestreepte stenen: een ideale fotoplek!



Rue des Francs Bourgeois
Voor de echte beautyliefhebbers is deze straat héél erg fijn, je vindt er namelijk zowel een Bobbi Brown, een KIKO, een Make-up Forever en een MAC-filiaal. Voor Sephora moet je iets verder lopen of reizen, maar die vind je op héél veel plekken in Parijs, onder andere op de Champs-Elysées en Rue de Rivoli.

Le Mur de Je T'aime
Jullie konden al iets over deze hotspot lezen op de blog van Brittany, maar van deze plek had ik tot afgelopen dinsdag nog nooit gehoord. Het is een muur waar in een hoop talen de zin 'ik hou van je' op geschreven staat: een plekje vol met liefde dus! Opnieuw een hele leuke foto-spot. Pas wel op voor aziaten die met je op de foto willen. Nee kidding, maar we staan dus nu wel - waarschijnlijk omdat we 'westers' zijn - op de foto met een paar volslagen vreemden, haha!


Rue de Rivoli 
Niet een hele onbekende, maar zeker niet de minst belangrijke 'hotspot' in Parijs. De Rue de Rivoli is namelijk de bekendste winkelstraat in de stad van de liefde. Je vindt er letterlijk alle winkels die je nodig hebt (en vooral als meisje, haha!). Mijn tip: bezoek naast H&M, Bershka, Mango, Zara of Forever21 ook eens de onbekendere winkeltjes zoals Stradivarius (aanrader!), Naf Naf of Oysho!

Cocktail drinken
Zeker een leuk idee als je in Parijs bent: een cocktail drinken! Of het nu een Gin Tonic, Sex On The Beach, Tequila Sunrise of Mojito is: er is voor ieder wat wils. Doe dit vooral tussen 18u-21u, wanneer de meeste café's en barretjes happy hour hebben. Zelf dronken Brittany en ik een cocktail bij Des Phares aan de Place de la Bastille, maar hadden we totaal niet door dat ook hier happy hour was. Eindstand: wij bestelden een Cosmopolitan van 9 euro. Gelukkig was 'ie heel lekker en was het ook stiekem heel leuk om vanaf het terras mensen te kijken.



Enjoy Paris!

Related posts

8 reacties

  1. Wat fijn dat je het zo leuk gehad hebt in Parijs. Het is soms wel "uitkijken" waar je gaat zitten met eten of een drankje doen. Wij betaalden een keer 6,50 voor een kop koffie dat net sloot water was :(, maar al doende leert men :) Leuke adresjes heb je opgeschreven, deze ga ik onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk om te zien :) Ik ben dol op Parijs en zou er weer naar terug willen <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk artikel en wat een leuke hotspots! Ik moest wel even lachen om die caprese salade. Wat een zielige salade is dat eigenlijk, en dat voor die prijs! Dat je dat zo kunt verkopen zeg. Maar goed, de rest van de hotspots zien er heeeeerlijk uit <3

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke hotspots, door de foto's wil ik nu ook weer naar Parijs! Volgens mij hebben jullie daar een geweldige tijd gehad samen, super leuk <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. We hebben serieus de hele tijd hetzelfde gegeten en gedronken, te grappig! Die salade was inderdaad heel zielig maar gelukkig hebben wij daarnaast heerlijke eettentjes gevonden met normale maaltijden hahaha. Ik ben blij dat we zowat alles van je lijstje hebben kunnen doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijke foto's weer! Ik wil ook zo graag een keertje met mijn vriend naar Parijs! Maar dan heb ik nu wel één ding geleerd, goed op de tafels kijken wat voor eten ze serveren, want die salade is inderdaad wel erg triest, haha. x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hmm, die macarons zien er lekker uit! Parijs is altijd een goed idee :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Aaaah nu kan ik echt niet meer wachten om naar Parijs te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen