Parijs: Hotspots & Tips

Dat ik in het verleden al meerdere artikelen over Parijs heb gedeeld (' verborgen plekjes ', ' do's & don'ts '...

Dat ik in het verleden al meerdere artikelen over Parijs heb gedeeld ('verborgen plekjes', 'do's & don'ts', 'als ik in Parijs zou wonen' en 'waar komt die liefde voor Parijs vandaan?') en helemaal gek ben op de stad van de liefde kan jullie zeker niet ontgaan zijn. Naast de toeristische dingen, geef ik vandaag een hoop andere tips en hotspots die stiekem ook op mijn to-do/visit-list van volgende week staan.

Via het internet kom je écht achter de leukste plekjes van Parijs. Toeristische, maar ook minder toeristische dingen komen voorbij en ook leer je de stad van een heel andere kant kennen. Een hoop fijne inspiratie als je zoals ik dus al meerdere keren in Parijs bent geweest!


Ze zijn steeds meer in opkomst en ook hier in Nederland zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken: concept stores. In Nederland heb je bijvoorbeeld Hutspot, &Other Stories, Anna + Nina, Restored en Mashed. In Parijs zijn de volgende concept stores en boutiques ook zeker de moeite waard om te bezoeken:
Merci - Merci is een trendy, moderne en industriële zaak die gevestigd is in een oud fabriekspand aan de Boulevard Beaumarchais. Wat er te vinden is? Unieke items op het gebied van interieur, fashion, vintage accessoires en sieraden (en nog veeeel meer!). Leuk weetje nummer 1: in het pand is een oude bibliotheek te vinden die is omgetoverd tot een café waar je naast je favo boek lezen dus ook een heerlijk kopje koffie of thee kunt nuttigen. Leuk weetje nummer 2: even verderop in de straat zit 'Grazie', van dezelfde eigenaren als Merci: een restaurant/bar met precies dezelfde stijl en inrichting. En als ik zeg 'pizza en cocktails', is er niet meer uitleg nodig toch?

Colette - Dit exclusieve modewarenhuis aan de Rue Saint-Honoré in Parijs heeft een waanzinnige collectie aan dames- en herenkleding van de bekendste high fashion-merken, maar ook vind je er uniek speelgoed en tijdschriften, woonaccessoires, parfum, sieraden, tassen, kunst, schoenen en boeken. Absoluut een bezoekje waard dus! Overigens is de rest van de Rue Saint-Honoré een walhalla voor liefhebbers van designers. Ook conceptstore &Other Stories zit hier gevestigd.

Bookmarc - Dat ik een lichte verslaving heb aan het verzamelen van mooie boeken is zeker geen geheim meer. Toen ik vervolgens op het wereldwijde web las over de boekwinkel van the one and only Marc Jacobs werd ik meteen reuze benieuwd. Naast boeken vind je er de coolste gadgets en kantoorspullen en dus ook nog eens superleuke cadeau-ideetjes! Adres: 17, Place du Marché Saint- Honoré

Maison Kitsuné - Bij dit leuke, iets duurdere winkeltje (gevestigd op drie plaatsen in Parijs!) vind je alle ultieme musthaves van een ware Parisienne. Kleding, accessoires, kunst, muziek, schoenen, gadgets en andere hebbedingetjes: je hebt het er allemaal. Door de jaren heen heeft de winkel zich ontpopt tot een zeer gewaardeerd label onder de Parijzenaren. Ook leuk: een koffietje doen bij het gelijknamige Café Kitsuné aan de Galerie de Montpensier, waar ook nog eens superleuke Parisian musthaves verkrijgbaar zijn!

Bird On The Wire - Speciaal voor mensen die op zoek zijn unieke, originele en gewoon su-perleuke cadeautjes en gadgets is Bird On The Wire het goede adres. Dit schattige winkeltje zit gevestigd aan de Rue des Lesdiguieres en je vindt er interieuraccessoires, sieraden, keukengerei en aahh.. gewoon écht even op de website kijken want ik wéét dat een aantal van jullie dit sowieso heel leuk gaan vinden!



Voor een goede lunch of een drankje is het zeker af te raden om dit in de toeristische gebieden te doen. Mijn tip is: zoek het eens in zijstraatjes, rustige pleintjes, andere arrondissementen en plekjes waar meer locals te vinden zijn dan toeristen. Een leuke greep:
Café Charlot - Dankzij de Parijs-vlogs van Anna Nooshin wil ik zeker een keer een bezoekje brengen aan Café Charlot aan de Rue de Bretagne. (Vergeet overigens ook haar andere 'favoriet' - haha, leuke woordgrap -  La Favorite niet! Hier ben ik zelf afgelopen keer geweest en dit is een superleuk, typisch Parijs barretje) Bij Café Charlot eet je de lekkerste sandwiches, burgers en andere lokale lekkernijen.

Paris, New York - Om nog maar even in het straatje 'hamburgers' te blijven, is PNY ook zeker een aanrader volgens vele blogs. Gevestigd op drie plekken - in de hippe wijk Le Marais, bij Faubourg St. Denis en bij Oberkampf -  kun je hier voor een klein prijsje de lekkerste hamburgers eten. Deze trendy plek is overigens ook heel populair voor een cocktail of drankje. Het interieur? Alledrie de vestigingen zijn uniek, maar die van St. Denis ziet eruit alsof je een oude cinema binnenwandelt, heeeel gaaf!

La Palette - Naast de upcoming hippe bars en café's waar je een hapje kunt eten, moet je ook zeker de authentieke Parijse terrasjes niet overslaan. Eén van deze tentjes is La Palette aan de Rue de Seine, een uniek 'Parisian' koffietentje waar de lunch ook zeker de moeite waard is. Weer wat moeilijkere gerechten en specialiteiten, dus voor de wat meer culinaire bezoeker van Parijs superleuk om uit te proberen. Maar: ook een simpele croque monsieur is hier op de kaart te vinden! Ook leuk is dat La Palette 20 klassieke cocktails op de kaart heeft en je er de hele dag goed terecht kunt voor een lekker drankje.

Café de Flore - Om nog maar even in het authentieke Parijse straatbeeld te blijven, wil ik jullie ook Café de Flore aan de Boulevard Saint-Germain niet onthouden. Dit pittoreske café (echt, ik vind het terras net een oude filmset) ligt aan een toeristische, drukke boulevard, maar het neemt niet weg dat je hier lekker kunt zitten voor een hapje en drankje. Ik denk dat ik hier zeker naartoe wil voor een ouderwetse club sandwich of carpaccio; er is voor ieder wat wils!

Jaja - Gelegen in de hippe wijk Le Marais, maar alsnog erg lastig te vinden (in een zijstraatje van Rue Vieille du Temple). Bij Jaja kun je lekker en betaalbaar tafelen en zij bieden daarbij een erg veelzijdige keuze. Zo kun je er diverse soorten vis, salades, vlees en verse groenten nuttigen. Bovenal: een romantisch adresje midden in Parijs, wat wil je nog meer?

Ob La Di - De echte koffieliefhebber haalt zijn/haar hart op bij Ob La Di (inderdaad naar het liedje van The Beatles), een hypermodern zaakje dat naast speciale koffies ook een fijne keuze aan homemade gebakjes heeft. Je zou er eigenlijk zo voorbij lopen, want het is heel klein en minimalistisch, maar tegelijk ook heel romantisch en intiem. Zeker leuk om heen te gaan met je bff of je lover dus!



Wanneer je de Sacré Coeur, Eiffeltoren, het Louvre en de Champs Elysées afgestreept hebt, is het natuurlijk ook heel leuk om de stad verder te leren kennen. Straten met unieke winkels en marktjes of buurten die de beste (en betaalbare!) restaurantjes hebben? Ik som er voor jullie een paar op:
Rue Montorgueil - Oké, stiekem heb ik deze straat weer afgekeken van de vlogs van Anna Nooshin. Dit gezellige straatje bestaat uit talloze restaurantjes, café's, bakkertjes, viswinkels, bloemenwinkels, slijterijen en bars. Het is voor Parijzenaren ook wel dé plek om buiten de drukke winkelstraten om te socializen en tot rust te komen. Overigens zijn de straatjes hier in de buurt ook aan te raden om eens doorheen te wandelen: Rue Etienne-Marcel, Rue Montmartre, Rue Tiquetonne en Rue Rambuteau.

SoPi - SoPi, ook wel South Pigalle, wordt regelmatig vergeleken met de trendy New Yorkse buurt Soho. Stijlvolle cocktailbars, boutiques, koffie/ontbijtzaakjes en knusse restaurants zijn hier steeds meer in opkomst en ook het nachtleven is er erg levendig. Een wijkje met hele originele en minimalistische concepten en een heel andere sfeer dan bijvoorbeeld Le Marais of Quartier Latin. Zeker niet overslaan tijdens een stadswandeling dus!

Rue Mouffetard - Volgens het web is deze straat misschien wel één van de meest pittoreske van Parijs, gevestigd in de studentenbuurt Quartier Latin. Het is een levendige straat met - verrassing! - opnieuw veel restaurants, café's en winkeltjes. Het is er weer wat chaotischer met zowel Parijzenaren als toeristen, en er is ook dagelijks een groenten- en fruitmarkt te vinden. Niet onbelangrijk: Your camera will love this Parisian street!

Le Marais - Misschien wel de gezelligste buurt om de toeristische drukte te ontvluchten en lekker doorheen te wandelen is de wijk Le Marais. Gelegen achter het Centre Pompidou en slechts een klein stukje lopen als je uitstapt bij de Metro St. Paul. Het is een levendige, steeds meer trendy wordende wijk met een hoop betaalbare restaurants, unieke vintage stores (zéker als je tijd hebt bezoeken!), joodse lekkernijen en een bruisend uitgaansleven.



Ook voor de snelle hap hoef je in Parijs niet heel ver te zoeken. Stands met falafels, wafels of crepes zijn op iedere hoek wel te vinden en ook op een terrasje is van alles te krijgen. Een aantal van de beste zoetigheden, ontbijt/lunchplekjes en bakkerijtjes:

Frenchie-to-go - Naast het normale restaurant 'Frenchie' heeft het concern ook een 'to-go' shopje aan de Rue du Nil. Je vindt er op de kaart onder andere een pulled pork sandwich, de beste hotdogs, lobster rolls (wel wat prijziger!), fish & chips, seizoenssalades en de sandwich van de dag. Ideaal voor een snelle stop om de honger even te stillen.

Rose Bakery - Ook aan de echte zoetekauw is gedacht. Naast het populaire Ladurée en Fauchon kun je bij Rose Bakery aan de Rue des Martyrs gezellig ontbijten met een vruchtensapje, koffie, cake, quiche, gebak, eitjes of lekkere Franse croissants. Het schijnt er soms nogal chaotisch vol te zitten, maar het is zeker de moeite waard om alleen al even bij dit paradijs naar binnen te kijken!

Holybelly - De naam van dit zaakje alleen al laat je watertanden. Holybelly aan de Rue Lucien Sampaix heeft een simpel, maar aantrekkelijk en sterk concept. Op het menu? Van alles. Van granola tot salades, van eitjes tot huisgemaakte cake en zoetigheden en van verschillende tosti's tot pannekoeken. Voor een tafeltje moet bij dit populaire tentje even gewacht worden, but it's worth the wait. 

Bagelstein - Denk: Bagels & Beans maar dan groter, meer keuze en een typisch vintage interieur. Speciaal voor de mensen die van bagels houden en ook niet veel willen uitgeven. Met maar liefst drie vestigingen in de Franse hoofdstad is het de ideale plek voor een snelle, betaalbare hap tussen het winkelen/bezichtigen/wandelen door.

Gustave Claps - Een ieniemienie-shop aan de rue Henry Monnier die volgens één van de blogs die ik bezocht tot de allerbesten behoort op het gebied van de snelle hap. Typische street- en comfortfood zoals rijkgevulde sandwiches, panini's, kebab en tortilla's. Betaalbaar, lekker veelzijdig; stilt de trek.

Bakkerijtjes - Wat ik zelf ook altijd een leuk ideetje vind, is om broodjes of croissants te halen bij een bakkertje en ze op te eten in één van de Parijse parken of tuinen. Via deze link kwam ik achter tientallen pastry shops en bakkerijtjes waar je de lekkerste hapjes, cakes, broodjes, sandwiches, panini's en andere lekkernijen kunt scoren. Superleuk bij zonnig weer! Eén van de betere bakkers schijnt overigens Du Pain et des Idées (Rue Yves Toudic) te zijn.


Le Bon Marché - Net weer wat anders dan Galeries Lafayette of Printemps is Le Bon Marché. Een gigantisch warenhuis dat alleen al voor het interieur de moeite waard is om een stap naar binnen te zetten. Goedkoop winkelen kun je er helaas niet, maar je vindt er wel items uit het typische nonchalante Parijse stijltje, bekende merken en zelfs een heuse food-afdeling!

Barbie-expositie - Speciaal voor alle ladies: haal herinneringen op tijdens de Barbie-expositie (van 10-03 tot 18-09) in het Musée des Arts Décoratifs (naast het Louvre). In de tentoonstelling is vooral te zien hoe Barbie door de jaren heen is getransformeerd en hoe het modebeeld dankzij bekende modeontwerpers is veranderd. Ook Barbie's volledige loopbaan zal te zien zijn. Wie had er immers geen prinsessenpop of verpleegsterbarbie in haar collectie?

Passages - Hier in Nederland hebben we ook een aantal mooie passages (zoals die in Den Haag), maar in Parijs zitten ook een aantal oude, fotogenieke pareltjes. Wat dacht je van Galerie Vivienne, Passage du Grand Cerf en Passage des Princes, Passages Jouffroy & Verdeau? Ik zeg: zeker doorheenlopen als je tijd over hebt, en wie weet een mooie locatie voor outfitfoto's (voor de bloggers onder ons :P)

Deli-Cieux Printemps - Wil je genieten van een schitterend uitzicht over Parijs? Bezoek dan zeker eens het dak van warenhuis Printemps, waar restaurant Deli-Cieux zit gevestigd. De gehele dag self-service, en lekker om uit te rusten van het shoppen met een snelle hartige of zoete snack of drankje. In hetzelfde gebouw zit trouwens ook Ladurée gevestigd (ehmm.. mijn macaron-verslaving slaat weer toe!)

Paris Plages - Hoewel Parijs natuurlijk helemaal niet aan het water ligt, wordt er 's zomers wel op meerdere plekken een stadsstrand aangelegd langs de oevers van de Seine. Het is tijdens zonnige dagen dé hotspot waar zowel locals als toeristen chillen in de hangmatten, op ligbedden en op terrasjes. Op de diverse stadsstrandjes worden ook leuke evenementen georganiseerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van salsadansen, live muziek, beachvolleybal, tai chi of jeu de boules?

Uiteraard binnenkort een artikel met mijn eigen bezochte hotspots!

Related posts

15 reacties

  1. Wat een super leuke tips! Door dit artikel wil ik NU naar Parijs... hihi xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaah dap big thankyou sweety!! Ik heb het artikel opgeslagen. Wat weet jij veel over deze geweldige stad! Ik ga alle tips in Juli zeker gebruiken. <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een toffe tips en hotspots! Ik wil heel graag een keer weer gaan dus dan neem ik zeker je tips ten harte!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Woaaah jij hebt goed research gedaan!! Heel handig dit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. We hebben zo te zien een hoop te doen maar jij bent de gast dus ik volg jou haha. Colette klinkt wel echt als mijn plek én als het lukt wil ik natuurlijk naar de Barbie Expositie. Nog maar 9 dagen, woohoo!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ah wat ontzettend leuk en handig artikel! Deze ga ik zeker even opslaan want het is echt super handig. Ik wil binnenkort een keertje naar Parijs. :)

    Liefs! Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wowie ik denk dat ik meer dagen had moeten boeken! Wat een leuke dingetjes allemaal! Superleuk en handig artikel Dappie <3

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een toffe tips! Als ik weer naar Parijs ga, ga ik deze tips er zeker bij pakken. En ik ben nu al benieuwd naar de hotspots die jij bezocht hebt! Ik wens je nu alvast veel plezier in Parijs <3

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je krijgt nu meteen zin om de Thalys naar Parijs te pakken! Mooie hotspots heb je gedeeld! Veel plezier in Paris! A bientot!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ondertussen is het alweer van 2006 geleden dat ik er was - tijd om nog eens te citytrippen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw wat een geweldig artikel heb je ervan gemaakt! Ik krijg er meteen zin van om naar Parijs te gaan x

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ahhhhhw. Ik wil oohook naar Parijs! Super leuke hotspots heb je uitgezocht. Sommige zijn voor mij nog wel herkenbaar! Wil graag weer even terug naar Parijs :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ahhw yay! Heb zoveel plezier gehad met lezen hahaha en nu is mijn koppie thee op. Dit gaan Kim & ik zeker onthouden <3

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heel leuk Daphne! Ik heb een paar leuke adresjes opgeschreven! Misschien komen we elkaar wel tegen volgend weekend!

    BeantwoordenVerwijderen